HTML

Unbekannte

dolgokról

Friss topikok

Linkblog

ByeAlex, a magyar zene Schmitt Pálja

2013.05.09. 09:52 Unbekannter Verfasser

Ugyan nem vagyok az összeesküvés-elméletek híve, az érdektelenségbe fulladó ByeAlex koncert megerősített a korábbi gyanúmban: ByeAlexet egyszerűen bevásárolták az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, nem pedig a lelkes underground közönsége juttatta oda. Hülyeség? Számoljunk csak egy kicsit!

Bár a nagyobb tehetségkutatók hét lakat alatt őrzik az sms-ezők számát, az utóbbi időben többször hallhattunk olyat, hogy a versenyzők között csak néhány tíz szavazat különbség döntött. Márpedig, ha visszaemlékszem az országgyűlési választásokra, néhány tíz szavazatnyi különbség jellemzően olyan kistelepüléseken fordult elő, ahol a szavazók száma maximum 1000 körüli. Ez azt mutatja, hogy vége a tehetségkutatós beszavazások aranykorának, amikor több százezres tömegek adták le voksukat; manapság műsoronként néhány tízezer szavazó dönt az énekesek sorsáról, akikre egyenként - főleg, amikor még sokan vannak versenyben - néhány ezer szavazat érkezik. Ez hatványozottan igaz lehetett A Dal-ra, amely közel sem annyira népszerű, mint a kereskedelmi tévék hasonló műsorai. Jogos tehát azt feltételezni, hogy néhány száz célzott szavazattal el lehetett intézni egy elődöntőből való továbbjutást, de a döntőbe való kijutáshoz is elég lehetett ezer körüli plusz szavazat. Összesen mondjuk 2000.

Nem tudom pontosan, mennyibe került egy szavazás A Dal-on, de egy átlagos 300Ft-os emelt díjas sms-sel számolva a kijutáshoz szükséges 2000 szavazat 600 ezer Forintból kijön. Ennyi pénz pedig bőven megérheti ByeAlex kiadójának/apukájának/kedvesének, hogy hónapokig játsszák a számát a rádiók, és egész Európa megismerhesse a nevét.

ByeAlex nem egy Elvis Presley, oké, ám arra talán ők sem gondolhattak, hogy pártfogoltjuk a magyar zene Schmitt Páljaként vonul be a történelembe. Egy nímand a csúcson, aki nemhogy egy nemzetet, de saját magát sem képes kellően képviselni. Egy fontoskodó pojáca, aki megsértődik a kritikákon, egy hipszter-maszk mögé bújó halovány személyiség, aki annyira eredeti, mint az egyszeri magyar celeb Louis Vuitton táskája.

Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. - szól az idézet. Minden nemzetnek olyan Eurovíziós döntőse van, aminőt megérdemel.

2 komment

Címkék: Eurovíziós Dalfesztivál ByeAlex

A bejegyzés trackback címe:

https://unbekannte.blog.hu/api/trackback/id/tr915290841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2013.05.10. 07:59:16

A koncertje megmutatta, nincsen tábora, ezért jogos a kérdés, akkor meg hogy a csudában nyerhetett. Mivel köztudomású, hogy van neki menedzsere, hamar felmerül a gyanú, ő szavazgatott rá.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.10. 15:12:19

"Nem tudom pontosan, mennyibe került egy szavazás A Dal-on, de egy átlagos 300Ft-os emelt díjas sms-sel számolva a kijutáshoz szükséges 2000 szavazat 600 ezer Forintból kijön."

1. Alapdíjas volt az sms.
2. A környezetemben rengetegen szavaztak rá, és senkinek nincs köze egy kiadóhoz sem, nem is ismerték Alexet a műsor előtt. Viszont nem a koncertjáró rétegből kerülnek ki javarészt. Igen, néznek tévét olyanok is, akik már elmúltak 30 évesek, sőt még a zenét is szeretik.
2. Kiadták a pontos szavazatszámot, csak lusta vagyok utánanézni. Mondjuk ha posztot írtam volna a témáról (mint te), akkor megtettem volna, ahelyett, hogy pontos infók híjján nekiállnék konteózni (mint te).
süti beállítások módosítása